خرید توافقی زعفران، مفید یا مضر؟!

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

خرید توافقی زعفران، مفید یا مضر؟!

چند روزی از ماجرای خرید توافقی زعفران از سوی معاونت امور باغبانی می گذرد که با واکنش های متعدد روبرو شده و ابراز نگرانی از سوی صادرکنندگان را به دنبال داشته است.
البته طبق اظهارات شورای ملی زعفران این نگرانی ها ناشی از تجربه تلخ سال های گذشته است که هنوز ترکش های  آن به سمت صادرات درحال پرتاب است، چرا که نه تنها تورم و قیمت زعفران در بازار را کنترل نکرد بلکه مشکلاتی در زمینه صادرات نیز ایجاد کرد.

اظهارات عضو شورای ملی زعفران  علی حسینی

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه خرید توافقی و امانی بازار زعفران را ملتهب می کند، اظهار کرد: با توجه به آنکه زعفران یک محصول سرمایه بر است از این رو امکان کنترل بازار با سرمایه گذاری تنها یک الی دو میلیارد تومانی برای تولید ۴۰۰ تن زعفران وجود ندارد.
علی حسینی افزود: از معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم به جای اجرای خرید توافقی و امانی زعفران راهکارهای دیگری جهت هدایت بازار به کار گیرند .
عضو شورای ملی زعفران با انتقاد از نبود زیرساخت های لازم برای اجرای خرید توافقی تولید زعفران بیان کرد: با وجود آنکه هزاران زعفران کار در کشور مشغول فعالیت هستند که تولید محصول از نیم تا ۱۰ کیلو را در اختیار دارند، اجرای خرید توافقی بدون ایجاد زیر ساخت ها و سامانه شدنی نیست.

همچنین بخوانید ⇐ برندسازی زعفران ایران

علی حسینی ادامه داد: برای اجرای این طرح انتظار سه عنصر اصلی تولیدکننده، مصرف کننده و صادرکننده باید مد نظر قرار گیرد.
براین اساس صادرکنندگان از مسوولان وزارتخانه خواستار اعطای منابع و تسهیلات لازم به تشکل ها هستند تا با این راهکار جدید منافع تولید کننده، مصرف کننده و صادرکننده حفظ شود و دیگر با اجرای این امر از سوی سازمان تعاون روستایی تجربه تلخ سال های گذشته تکرار نشود.
برندسازی زعفران ایران

خرید توافقی زعفران، مفید یا مضر؟!

اظهارات معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی

این درحالی است که حسین صفایی مدیر عامل سازمان تعاون روستایی از ورود سازمان در بازار زعفران از ۲۰ مهر ماه خبر داد و گفت: از این تاریخ مراکز خرید ما در حاشیه بازار برای خرید زعفران اقدام می کنند به گونه ای در شیوه نخست با قیمت توافقی این محصول از زارعان خریداری می شود و در شیوه دیگر زعفران را به امانت از بهره برداران می گیریم و در بورس عرضه می کنیم.
همچنین محمد علی طهماسبی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که مشکل اصلی در حوزه زعفران مربوط به بازار است و از این رو تمام تلاش و توانمندی هایمان را بر روی توسعه بازار این محصول می گذاریم.
حال باید منتظر ماند و دید که مسوولان اقدام دیگری برای کنترل و مهار بازار به کار می گیرند یا همچنان به روند اجرای خرید توافقی از سوی سازمان تعاون روستایی ادامه می دهند؟

رییس شورای ملی زعفران افزود:

غلامرضا میری نائب رییس شورای ملی زعفران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با بیان اینکه اجرای خرید توافقی زعفران کارگشای کنترل و مدیریت بازار نیست، افزود: تمامی جوانب برای اجرای این امر باید در نظر گرفته شود چرا که در غیر این صورت ضربه مهلکی به تولید، مصرف وصادرات وارد می شود.
میری گفت: از معاونت امور باغبانی تقاضا داریم که خرید توافقی و امانی زعفران را به سازمان تعاون روستایی واگذار نکند چرا که ترکش های چند سال گذشته این سازمان ناشی از خرید محصول هنوز به سمت صادرکنندگان پرتاب می شود.
نائب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: اگرچه در چند سال گذشته سازمان تعاون روستایی با هدف تنظیم و تثبیت بازارو کمک به تولیدکننده اقدام به خرید زعفران کرد اما هیچ یک از این اهداف تحقق نیافت.

غلامرضا میری با اشاره به تبعات منفی خرید توافقی زعفران از سوی تعاون روستایی در بازارهای صادراتی بیان کرد: زعفران های عرضه شده از سوی سازمان تعاون روستایی دارای رنگ های افزودنی در بسته بندی های پلمپ در اختیار صادر کنندگان قرار می گرفت که در صورت عدم ورود زعفران جدید به بازار مطمئنا بازارهای صادراتی را از دست داده بودیم.
كيف ينمو الزعفران عالي الجودة؟

خرید توافقی زعفران، مفید یا مضر؟!

کلام آخر

نائب رییس شورای ملی زعفران تصریح کرد: از معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم که در جهت حمایت صادرات و کنترل بازار منابع و تسهیلات لازم را در اختیار تشکل ها قرار دهد چرا که در غیر این صورت موانعی سد راه صادرات طلای سرخ ایرانی خواهد شد.

به کانال تلگرامی “قیمت امروز زعفران” بپیوندید با مطالب داغ و ویژه

کافیست برروی لینک بالا یا پایین کلیک نمایید.

www.telegram.me/zafruni


خرید توافقی زعفران  شورای ملی زعفران  صادرات زعفران  علی حسینی  غلامرضا میری  نائب رییس شورای ملی زعفران  بازار زعفران  خرید زعفران  خرید توافقی زعفران، مفید یا مضر؟!

 



*

code



  • admin در تاریخ پنجشنبه 20 مهر 1396 گفته است :

    موافق نیستم

WhatsApp
Hi. If you are interested in purchasing saffron, leave a message. We are available for any kind of question!
سلام. اگر خریدار زعفران هستید، می توانید برای ما پیغام بگذارید.
طرح خرید زعفران از کشاورز
خرید انواع زعفران: پوشال پرسی، پوشال قلمدار
تسویه: یک هفته الی 10روز کاری
وزن به کیلوگرم ، نوع زعفران ، شهر: