پرسش و پاسخ زعفرانی
سوال؟
سلام اگه تیج زعفران سرش قطع شود هنگام تیلر زدن مشکل در گلدهی دارد یانه؟
پاسخ:
سلام
اگه ناحیه مریستمی جوانه (دو نیم الی ۳ سانتیمتری انتهای جوانه) قطع بشه، رشد جوانه به شدت محدود و حتی متوقف خواهد شد و امکان ظهور گل وجود نخواهد داشت .
تنها در اثر رشد برگهای جوان که در زیر گلهای تکامل نیافته ی داخل جوانه وجود دارند، احتمال خروج گل وجود خواهد داشت.
در هر صورت دقت کنین که به جوانه آسیب نرسد.
مهندس اسماعیل هدایتی
باید ها و نباید ها بعد برداشت زعفران
بیشتر مناطق برداشت محصول به اتمام رسیده است و کشاورزان زعفران کار سالی سخت و پر از استرس را به اتمام رساندند .
امسال با کاهش قیمت سرگل و در نتیجه گل تازه هم قیمتی بسیار پایین تر از سال قبل را داشت و با توجه به افزایش هزینه ها به خصوص هزینه کارگری که دو برابر سال قبل شده بود سال خوبی برای کشاورزان نبود و با بررسی هزینه آب و کود و کارگری و … چه بسا بسیاری مزارع زیان ده بوده اند .
هر چه بود گذشت و سختی های برداشت و کمبود کارگر و مشکلات فراوان کم آبی و گرمای هوا و هر آنچه میتوانست در یک سال به کشاورز زعفران کار خسارت بزند وجود داشت و خستگی بر تن اکثر کشاورزان باقی ماند .
در این شرایط سخت باید گفت زعفران طلای سرخ هم به مانند باقی محصولات کشاورزی دیگر برای کشاورز اقتصادی نیست و باید کشاورزان تغییر اساسی در میزان کشت و مدیریت مزارع خود بکنند .
اگر بخواهیم همچنان نسبت به افزایش سطح زیرکشت اقدام کنیم شک نکنید برای سالهای بعد اولین قربانیان این افزایش سطح زیرکشت خودمان خواهیم بود .
قطع تیج زعفران
همچنین بخوانید ⇐سوزاندن علف های خشک مزرعه زعفران
اکثر کشاورزان به جای افزایش میزان برداشت در واحد سطح به سمت افزایش سطح زیرکشت اقدام میکنند که با افزایش هزینه ها مثل هزینه آب و سرمایه گذاری اولیه و … قیمت تمام شده یک کیلو زعفران به میزان زیادی بالا خواهد رفت و با این شرایط در سالهای بعد باید مزرعه را رها کرده و به سمت کشت های دیگر رفت .
باید از امروز به فکر افزایش محصول باشید و با مدیریت مزارع به سمت بالا بردن گلدهی باشید.
نباید مزرعه را رها کنید و بخواهید با کاهش مثلا هزینه های مزرعه این مشکل را حل کنید .
در زمینه کاهش هزینه بنده همیشه موافق این امر هستم چون به نظر من کشاورزان با هزینه های بی مورد و بدون آگاهی و فقط از روی چشم و هم چشمی خسارت زیادی به خود وارد میکنند که اگر با یک کارشناس که فکر آن فقط فروش کالا نباشد مشورت کنند میتوانند با کاهش هزینه های غیر ضروری و استفاده مفید از,بودجه در افزایش عملکرد مفید واقع شود .
و در انتها باید گفته شود همه چیز کود نیست وفقط با سم و کود گلدهی زیاد نمیشود ابتدا مشکلات مزرعه خود را بیابید و سپس با رفع موانع و مدیریت صحیح و استفاده بهینه از کود افزایش عملکرد را خواهید داشت .
خواهش میکنم کشاورزان از امروز به فکر افزایش محصول باشید تا سال آینده نگویید انشالله سال بعد خوب خواهد شد . کشاورزی به امید است ولی باید به سمت کاهش هزینه های غیر ضروری و افزایش عملکرد در واحد سطح باشید .