آبیاری مزارع زعفران
باتوجه به اینکه گیاه زعفران در اوایل پاییز(بسته به شرایط دمایی اقلیم) از خواب بیدار میشود لذا بهترین زمان آبیاری هم در همین زمان می باشد.
✅ درمنابع علمی قیدشده بهترین زمان آبیاری زمانی هست که میانگین دمای شبانه روز در۴۸ ساعت اخیر به ۱۲ درجه برسد.
✳️ این مطلب بصورت کلی بیان شده و بسته به شرایط اقلیمی، سن مزرعه، میزان آلودگی به کنه، عمق کاشت، بافت خاک، میزان ماده آلی خاک و…. متفاوت خواهد بود. همچنین با توجه به احتمال سرمازدگی معمولا کشاورزان عزیز ترجیح می دهند تا زودتر محصول را جمع آوری نمایند. یکی از راه های بیدارکردن زودتر پیاز و درنتیجه زودتر گل دادن، آبیاری زودتر از موعد هست. (هرچند ایرادتی هم داره مثلا اینکه اول علف زعفران میاد بالا و یا احتمال تشدید آفات ….)
❇️ اما توصیه کلی برای تمام مناطق کشور به شرح ذیل می باشد:
اقلیم های سردسیر : ۱۰شهریور آب اول و اول مهر آب دوم
اقلیم های معتدل : ۲۰ شهریور آب اول و ۱۵ مهر آب دوم
اقلیم های گرم سیری : اول مهر آب اول ۲۵ مهر آب دوم
مزارع نوزاد ۷الی۱۰ روز در تمام اقلیم ها زودتر آبیاری شود بهتر است.
آبیاری زودتر از موعد در کل درصدی از عملکرد می کاهد ولی درعوض احتمال سرمازدگی را کاهش و مدت زمان جذب ریشه را افزایش می دهد. انتخاب با خود کشاورزان عزیز هست که باتوجه به شرایط مزرعه تصمیم گیری نمایند.
در منطقه های سردسیر به صورت معمول از ۲۰ شهریور تا اوایل مهر و در منطقه های گرمسیر از ۲۰ مهر تا اوایل آبان، اولین آبیاری شروع می شود. اگر قبل مهر آبیاری انجام شود، باعث می شود اول برگ های زعفران رشد کنند و از خاک بیرون بیایند. همچنین آبیاری زود هنگام باعث کاهش عملکرد گیاه می شود اما از سرمازدگی گیاه جلوگیری می کند. همینطور زمانی را که ریشه آب را جذب می کند را افزایش می دهد.
خواندن مطلب روبرو به شما پیشنهاد می شود ⇐ طرح کشت زعفران در گلخانه
دلایل گل ندادن پیاز زعفران
یکی از نکات مهم در نگهداری از زعفران، زمان آبیاری اول می باشد که بهتر است چه موقع انجام شود. یکی از فاکتور هایی که میتوان برای این منظور به کار برد استفاده از منحنی های دمایی سازمان هواشناسی می باشد.
بر اساس تحقیقات انجام شده، آبیاری تابستانه اصلا توصیه نمی شود، زیرا این آبیاری منجر به افزایش آبیاری می شود و با توجه به اینکه پیاز زعفران خیلی سریع به آلودگی های مانند کنه و قارچ مبتلا می شود. در بعضی مواقع ای آبیاری منجر به از بین رفتن کل مزرعه می شود.
یکی از دلایلی که باعث پوسیدگی پیاز ها و افزایش قارچ زدگی و کنه می شود، آب دادن زیاد به مزارع رسی می باشد، زیرا باعث آب ماندگی در نزدیک پیاز زعفران می شود.بین هر نوبنت آب دهی باید زمین کاملا خشک باشد. اگر در منطقه کم آب هستیم، بهتر است از پراکندگی پیاز ها در زمین بکاهیم و آن ها را متراکم تر بکاریم. این کار باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود.
⚡️ هشدار : کشاورزان عزیز مدنظرداشته باشند که آبیاری زودتر از موعد در مزارع آلوده به کنه و مزارعی که پیاز ضعیفی دارند، توصیه نمی شود.
آبیاری مزارع زعفران آبیاری مزارع زعفران آبیاری مزارع زعفران آبیاری قطره ای سرمازدگی زعفران سرمازدگی زعفران آبیاری قطره ای سرمازدگی زعفران
شبنم در تاریخ شنبه 30 شهریور 1398 گفته است :
خیلی ممنون
مصطفی خیرخواه در تاریخ چهارشنبه 3 مهر 1398 گفته است :
با سلام و احترام، سپاس بابت حضور و نظر ارزشمند شما همراه عزیز در وب سایت زعفران نورهان