بازار فروش
بازار فروش
خواص داروئی زعفران
تحقیقات بسیاری در زمینه جنبههای داروئی گیاه زعفران انجام شده است. اگرچه مردم به زعفران به عنوان یک طعم دهندهی غذایی نگاه میکنند، اما بهتر است از خواص داروئی آن نیز مطلع باشند. برخی از مهمترین خواص دارویی این ادویه بهبود تنفس، تقویت سلامت قلب، پیشگیری از دیابت، کاهش خونریزی ، تقویت استخوانها و تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد.
زعفران حاوی ترکیباتی مختلف از مواد بیوشیمیایی از جمله کروسین، آنتی اکسیدانها، سافرانال، کاروتنوئیدها، مواد معدنی و بسیاری از ویتامینها میباشد. از عوامل مهم در زعفران آنتوسیانینها است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و سرطان میباشند. بنابراین جنبه داروئی گیاه زعفران بسیار مهم و اثبات شده است.
البته مصرف بیش از اندازه این ادویه بسیار خطرناک است و باعث افزایش فشار خون و بیماری قلبی میشود. همچنین مصرف بیش از بیست گرم آن نیز سبب مرگ آنی میشود.
زعفران به عنوان طعم دهندهٔ غذا و برای رنگ پارچه، در کشورهای در حال توسعه و توسط صنعت گران به مقدار زیاد استفاده میشود. زعفران به جهت طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد به وفور درشیرینیها و غذاهای ایرانی (به ویژه همراه با برنج)، صنایع شیرینیسازی، داروسازی و صنایع دیگر به مصرف میرسد.
مهمترین ترکیبات موجود در زعفران شامل ترکیبات زرد رنگ که به خوبی در آب محلولاند (مشتقات کروستین)، ترکیبات تلخ از جمله پیکروکروسین که به ویژه مقوی معده میباشند، مواد معطر (اسانس) که مهمترین ترکیب آن سافرانال میباشد که گاهی تا ۱درصد زعفران را تشکیل میدهد، روغن ثابت به میزان حداکثر ۱۰درصد، رطوبت حدود ۱۳۱۰ درصد و ترکیبات معدنی حدود ۵درصد میباشد. مقدار کروسین که تشکیل دهنده رنگ زعفران است وقتی در حالت غنچه چیده شود، بیشتر است.