بانوی لرستانی که از خاک طلای سرخ می سازد
به گفته مراد سپهوند، رئیس مرکر تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، در جنگل های زاگرس که محل زیستگاه ۲۰% تنوع گیاهان دارویی است، ۸ هزار گونه گیاهی با سیصد گونه خواص دارویی وجود دارد.
شهرستان کوهدشت در ۳۰ سال گذشته بسیار کم آب و افت آب های زیر زمینی این مرکز به ۲۲٫۵ متر رسیده است.
کم آبی و خالی شدن سفره های آی زیر زمینی کشت محصولات را به مدت زمان پنج سال در این شهرستان ممنوع کرد . تنها سبزی و کشت های صیفی در حاشیه رودخانه سیمره ، کوهدشت، کلین، اولادقباد،دیلاوند،چم کوشک طولابی درب گنبد، اراضی مجاور رودبار کوهنانی انجام می شده است. به همین علت کشاورزان به کشت زعفران روی آوردند.
کبری علی پوری نخستین زن زعفران کار در شهرستان کوهدشت، زعفران را بصورت گلخانه ای کشت کرده و اشتغال ۵ نفر را نیز فراهم نموده است.
به گفته این زن زعفران کار، با کشت زعفران در برنامه تلویزیونی آشنا شده است و دوره های آموزشی گیاهان دارویی را به صورت اینترنتی آموزش دیده است. وی ۹۷ پیاز زعفران، در تیرماه گذشته تهیه کرده است و بعد از ۲ ماه در انبار نگه داری کرده است. محصولات وی در ماه آبان به گلدهی رسید.
علی پور هزینه کشت گلخانه زعفران را ۱۲ میلیون تومان دانست.
وی گلخانه خود را در یک اتاق ۲۴ متری دایر کرده است و ۱۵ گرم محصول را تا آبان کشت کرده است و پس از برداشت ، تمامی محصول را در بازار کوهدشت عرضه می کند.
خواندن مطالب زیر به شما توصیه می شود:
-
کشاورزان از عرضه زعفران در بورس کالا ابراز رضایت کردند
-
وام کم مصرف برای متقاضیان گلخانه در ابرکوه
-
تولید شدن زعفران ارگانیک
زعفران نورهان زعفران لرستان کشت زعفران لرستان قیمت زعفران قیمت زعفران در بورس قیمت زعفران گرمی نرخ زعفران نرخ زعفران خشک نرخ زعفران مشهد نرخ زعفران بروز خرید زعفران خرید زعفران در بورس خرید زعفران اینترنتی زعفران نورهان