به صرفه نبودن کشت زعفران در گلخانه
رسول درویشیان پژوهشگر مهندس منابع طبیعی بیان کرد: عده ای با منتشر کردن مطالبی راجب به کشت زعفران به صورت گلخانه ای و هزینه تبلیغات بالا و وعده دادن سود زیاد ، سعی در اغفال افکار عمومی دارند.
وی اضافه کرد: اشتغالزایی و کارآفرینی این افراد سودجو در مقیاس بالا اصلا به صرفه نیست، که پیاز زعفران را با هزینه بالا خریداری کنند و یا از زمین در آورند ، و با هزینه بالا نگه داری کنند تا در اواخر شهریور در جعبه یا سینی چیده شوند و تحت شرایط مناسب در قفسه قرار بگیرند.
به گفته این پژوهشگر بعد از برداشت گل، و در شرایط جوی مناسب و صرف هزینه، باید دوباره به زمین بازگردانده شوند زیرا در غیر اینصورت زایشی از پیاز ها صورت نمیگیرد و بعد از گلدهی اولیه ، پیاز ها از بین می روند.
به صرفه نبودن کشت زعفران در گلخانه
وی در ارتباط به اینکه گفته شده در کاشت گلخانه ای زعفران اگر پیاز ها درشت باشند کلاله ی بیشتری تولید می کنند تصریح کرد: پیاز درشت با هر روش کاشت اصولی و علمی باعث کلاله بیشتری می شود و تنها مربوط به کاشت گلخانه ای نمی شود.
درویشیان خاطر نشان کرد: در لرستان ۷۵% اراضی زراعی دیم هستند و باید در این سمت ایجاد اشتغال و کارآفرینی نمود.
این کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی در پایان اضافه کرد: استان لرستان دارای اراضی زراعی دیم زیادی می باشد، با توجه به این امر و شرایط اثلیمی مناسب باید به سمت کشت زعفران در اراضی دیم کم بازده برویم.
خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود:
-
در اولویت قرار گرفتن فرآوری زرشک و زعفران
-
کشت چغندر قند ۴ برابر کشت زعفران به آب نیاز دارد
-
فرایند تحویل قرارداد های آتی زعفران در بورس اعلام شد
کشت گلخانه ای زعفران کشت گلخانه ای چیست معایب کشت گلخانه ای زعفران مزایا و معایب کشت گلخانه ای زعفران زعفران لرستان کشت زعفران لرستان زعفران نورهان قیمت زعفران نرخ زعفران کشت زعفران لرستان زعفران نورهان قیمت زعفران نرخ زعفران
Saeed در تاریخ پنجشنبه 20 دی 1397 گفته است :
فقط میدونم که بذر زعفرون رو یک گوشه بندازی گل رو میده فقط از خدا نترسها از مردم پول الکی میگیرند .معایب .دو بار کشت در هر سال .درحالی که زعفرون یک بار طی هفت سال کاشته میشه هزینه چوب و تخته و مکان و هزینه چیدن گل از روی یک بذر متحرک .
م در تاریخ شنبه 29 دی 1397 گفته است :
ظاهرا جناب درویشیان اطلاعات کافی در مورد کشت گلخانه ای زعفران به روش ایروپونیک ندارند. فقط یکی از معایب کشت سنتی رو خدمت شما عرض میکنم این که در کشت سنتی از ۸ سال واقعا چند سالش در اوج باردهی هست؟ نهایتا ۴سال . یعنی چهار سال دیگه بازدهی کاملا غیر اقتصادی داره . و همین و بس .